Dayan Qigong II workshop in Den Haag 2018

Dayan Qigong wordt beschouwd als een van China's beste Qigongs. De bewegingen zijn tamelijk simpel en eenvoudig te leren. Dayan Qigong wordt wereldwijd door vele mensen beoefend.
Dayan Qigong is een Qigong-vorm die gebaseerd is op de bewegingen van de Dayan of grote, wilde gans. Dayan Qigong is meer dan 1800 jaar geleden ontwikkeld door Dao An, een Boeddhistische monnik, en werd voornamelijk in Daoïstische kloosters beoefend. Dayan Qigong bestaat uit 2 sets van 64 bewegingen. Dit aantal is niet toevallig. In China wordt aan veel getallen een bepaalde betekenis en energie toegekend en de 8 neemt daarbij een bijzondere plaats in.
Heb je Dayan Qigong I al onder de knie kan je nu verder met Dayan Qigong II.
Dayan Qigong heeft een helende werking, het versterkt en brengt je innerlijke energie in balans. Je weerstand, flexibiliteit en uithoudingsvermogen verbeteren en pijn verdwijnt. Bovendien sta je positiever in het leven en krijg je meer zelfvertrouwen. Wanneer lichaam en geest meer in harmonie komen, kom je krachtiger in je leven te staan.

Tijdens deze workshops krijg je inzicht in:
- Deze unieke en gezonde vorm van Dayan Qigong
- De warming-up oefeningen, die het lichaam voorbereiden op Dayan Qigong
- De 1e en/of 2e set van 64 bewegingen van Dayan Qigong

Het is onmogelijk om de volledige 2de set van 64 bewegingen van Dayan Qigong in een weekend onder de knie te krijgen. Daarom zijn tot aan de zomervakantie de opeenvolgende maandelijkse workshops gepland waarin telkens meerdere bewegingen worden doorgenomen. De bedoeling is dat men tussen de workshops zelf gaat oefenen. In de daarop volgende workshop herhalen we de voorgaande bewegingen en gaan we door met de volgende 16 bewegingen. In de 6 workshops behandelen we zo de volledige 2de set van 64 bewegingen.

De data van de volgende workshops zijn:

zondag

25 februari 2018

14.00 - 17.00 uur

Dayan Qigong II

zondag

04 maart 2018

14.00 - 17.00 uur

Dayan Qigong II

zondag

22 april 2018

14.00 - 17.00 uur

Dayan Qigong II

zondag

06 mei 2018

14.00 - 17.00 uur

Dayan Qigong II

zondag

20 mei 2018

14.00 - 17.00 uur

Dayan Qigong II

zondag

03 juni 2018

14.00 - 17.00 uur

Dayan Qigong II


In overleg met de deelnemers zal worden bekeken of nog een extra workshop zal worden georganiseerd waarin alle bewegingen nog eens worden doorgenomen, correcties kunnen worden aangebracht en vragen kunnen worden gesteld.


Tarieven Workshop

Dayan Qigong in de zaal: € 50 voor een zondag

Dayan Qigong in het park: € 30 voor een zondag

Inschrijving

Gelieve in te schrijven door de volgende gegevens te mailen naar e-mailadres:
wildegansqigong@gmail.com

  • naam
  • adres
  • telefoonnummer (in je eigen belang liefst gsm; wordt enkel gebruikt om snel te kunnen verwittigen mocht er iets voorvallen)

Betaling

Gelieve de betaling over te maken met de mededeling "workshop". Het inschrijvingsgeld moet ten laatste twee weken vóór aanvang van een workshop op onderstaande rekening staan en is onder geen enkel beding terugvorderbaar, ook niet bij ziekte of overmacht. Je krijgt wel een krediet voor een volgende workshop.
Bij te weinig deelnemers, krijgt u bericht en gaat de workshop niet door en krijgt u het geld terug.

Ten name van
S.T. SIEK
Smaragdhorst 475
2592 RN Den Haag

Overschrijving Nederland en binnen de Europese Unie:
IBANnr: NL10ABNA0518079708.

Bij inschrijving en betaling ter plaatse wordt extra € 30,00 in rekening gebracht.
We kunnen dan alleen cash aannemen.

Maaltijden

Gelieve zelf voor versnaperingen te zorgen. Er zijn mogelijkheden om in de Theeschenkerij "IJgenweis" iets te nuttigen.

Locatie

Gymzaal van het Maerlant Lyceum
Johannes Bildersstraat 11
2596 ED Den Haag
Bekijken met Google Maps.

De ingang van de zaal is aan de achterkant van het Lyceum aan de Neuhuyskade, naast de kerk, tussen het Paschalispad en de Bisschopstraat. Bij het grote zwarte hek waar ook de fietsenstalling is ga je naar binnen, neem dan de eerste deur aan de rechterkant, loop door de glazen deuren, links de trappen op naar de eerste etage. Links en rechts vind je de kleedkamers en als je rechtdoor loopt kom je in de trainingszaal.

Park Clingendael:
schuinachter de Theeschenkerij, bij de drie grote bomen aan het begin van een groot veld.

Bereikbaarheid

Op station Den Haag kan je eventueel een fiets huren mits je een OV fiets abonnement hebt. Bus 18 of Bus 28 gaat vanaf het Centraal station richting Clingendael. Uitstappen bij bushalte Jozef Israëls-plein. Loop richting de kerk, de Neuhuyskade in, naast de kerk is de ingang (zwarte hek), looptijd is 3-4 min.

Zelfde bus gaat ook naar het Park Clingendael. Loop naar de ingang aan de Wassenaarseweg en volg de borden Theeschenkerij. Schuin achter de Theeschenkerij, zie je drie grote bomen aan het begin van een groot veld.

Lopen

Van het Centraal Station naar de Neuhuyskade is ongeveer 10-15 minuten lopen, je moet door het Malieveld lopen naar de Benoordenhoutseweg. Daar steek je de weg over, rechtsaf totdat je de Neuhuyskade ziet, daar ga je linksaf, neem de rechterkant van de Neuhuyskade, doorlopen totdat je de kerk ziet, daarvoor zie je het grote zwarte hek met de fietsenstalling. Daar is de ingang van de zaal.

Zie bereikbaarheid locatie Park Clingendael.

Met de auto

Van de A 12, sorteer je aan het einde rechts, ga rechtsaf de Benoordenhoutseweg in. Volgende straat linksaf de Van Alkemadelaan op. Links voorsorteren. Doorrijden tot de Wassenaarseweg, linksaf. Tegenover het Shell station is de Neuhuyskade, linksaf, doorrijden tot de Weissenbruchstraat, U-turn linksaf weer de Neuhuyskade op en daar kan je gratis parkeren bij het grote zwarte hek. Daar is de ingang van de zaal.

Zie bereikbaarheid locatie Park Clingendael. Terug naar boven