Mijn leraren

Dr. Yang, Jwing-Ming (杨俊敏博土) is een gerenommeerd auteur en leraar Gongfu (Kung Fu), Taijiquan en Chin Na, en een autoriteit op het gebied van Qigong. Hij werd in 1946 geboren in Taiwan op 11 augustus.

Dr.Yang Jwing-Ming

Grandmaster Dr. Yang Jwing-Ming

Vanaf zijn 15e kreeg hij les in Gongfu van Master Cheng, Gin Gsao (曾金灶). Onder leiding van Master Cheng werd dr. Yang in 13 jaar (1961-1974) gevormd tot een expert in de Chinese martial arts, White Crane-stijl. Deze stijl houdt in dat hij zowel met zijn handen als met verschillende wapens zoals sabel, staf of speer kan vechten. Hij bestudeerde ook White Crane Qin Na (of Chin Na), Tui Na en Dian Xue massages, en de invloed van kruiden op de gezondheid.

Toen hij 16 werd begon dr. Yang een studie Taijiquan (Yang Style) bij Master Kao, Tao (高濤). Van hem leerde dr. Yang een uitgebreid scala aan Tai Ji Quan en Tai Ji Qigong. Vervolgens studeerde hij ook bij andere meesters zoals Master Li Mao-Ching en Mr. Wilson Chen in Taipei.

Grandmasters
高濤 杨俊敏博土 李茂 清         高濤
Master Cheng Grandmaster Master Li         Grandmaster
Gin-Gsao Dr. Yang Jwing Ming Mao-Ching         Kao, Tao

Na zijn studie natuurkunde aan de Tamkang Universiteit van Taipei verhuisde dr. Yang naar de Verenigde Staten van Amerika om aan de Purdue Universiteit werktuigbouwkunde te studeren. Hier behaalde hij de doctorsgraad.

Om de traditionele Chinese Gongfu en Qigong te behouden voor het nageslacht, richtte Yang in 1982 Yang's Martial Arts Association (YMAA) op in Boston. Het is zijn levensdoel Chinese kunst en cultuur uit te dragen en bekender te maken in het Westen. In 1984 werd hiertoe het YMAA Publication Center opgericht, dat zich richt op de productie van boeken en instructie-dvd's (video's) over Qigong en de Chinese gevechtskunsten. Dr. Yang wil hiermee bruggen slaan tussen de westerse wereld, die vooral de exacte wetenschappen ontwikkelde, en de oosterse wereld die een diepgaande kennis heeft van de spirituele vorming.

Het werk van dr. Yang is in vele talen vertaald, waaronder Frans, Italiaans, Spaans, Nederlands (wordt aan gewerkt), Hongaars, Pools en Russisch.

Dr. Yang bezoekt jaarlijks een aantal van de instituten die les geven volgens zijn methode. Ook houdt hij overal ter wereld lezingen en seminars over de Chinese vechtkunst en Qigong.

Inside Kung Fu Magazine noemde dr. Yang een van de mensen die “de grootste invloed hebben uitgeoefend op martial arts in de laatste 100 jaar”. In 2007 werd hij “Man of the Year”. In 2008 kreeg hij de titel “Best Martial Arts Publisher of the Year 2008”.

In januari 2008 volgde dr. Yang's jongste zoon Nicholas hem op als directeur van YMAA International en hoofd van de YMAA Boston school. Dr. Yang verhuisde in maart 2008 naar Californië om daar voorbereidingen te treffen voor een 10 jaar durend trainingsprogramma dat hij gaat geven aan het YMAA Retreat Center.

Meer informatie over dr. Yang kunt u vinden op www.ymaa-retreatcenter.org.

Bloemen Master Hui Liu Terug naar boven

Master Hui Liu

Master Hui Liu is geboren in Noord-China als dochter van een bekende Master schilder Ru-Tung Liu, gespecialiseerd in het schilderen van pruimenbloesems. Master Hui Liu’s moeder was een heel goede kokkin. Van haar moeder heeft Master Hui Liu geleerd hoe je moet koken voor de gezondheid, met kruiden.

Op zeven-jarige leeftijd begon Hui Liu met kalligrafielessen en toen ze 10 jaar was kreeg ze voor het eerst les in penseelschilderen van haar vader. Vier jaar later kwam ze onder de hoede van Master Shao Yu Hsuan. Ze won op haar 18e de eerste prijs in schilderen op de universiteit.

Master Hui Liu naast een van haar Peonies

Master Hui Liu naast een van haar Peonies

Master Hui Liu tijdens het Kalligraferen van haar Peonies

Master Hui Liu tijdens het Kalligraferen van haar Peonies

In 1976 verhuisde zij met haar echtgenoot dr. Y.C. Chiang en haar kinderen naar Californië. Samen met haar man richtte Master Hui Liu in Californië de Wen Wu School op, waar martial arts, Qigong, medicijnen, kunst en filosofie gedoceerd worden. Een ziekte bracht haar in 1978 naar Beijing, om Qigong-les te krijgen van Grandmaster Yang Mei-Jun. Omdat Qigong op dat ogenblik verboden was in China, kreeg ze les van Grandmaster Yang Mei-Jun bij haar thuis.

Master Hui Liu was meer dan 25 jaar leerling van Grandmaster Yang Mei-Jun in China en dit is wat ze zelf had ervaren wat Qigong voor de gezondheid en het welbevinden doet. Zij noemt de volgende aspecten:
-ze kreeg een beter uithoudingsvermogen;
-al haar pijnen (in de rug, aan haar gewrichten, knieën en vingers) verdwenen als sneeuw voor de zon;
-haar weerstand verbeterde;
-ze had geen last van overgangsklachten;
-ze kreeg meer zelfvertrouwen;
-ze werd vrolijker en kreeg een meer positieve kijk op het leven;
-haar familieleven ging vooruit.

Master Hui-Liu is nu 80 jaar en geeft nog steeds les in kalligrafie, schilderen en de kunst van het leven.

Master Dr. Y.C. Chiang, de echtgenoot van Master Hui Liu is de 5 de generatie van de Guang Ping Yang Taiji Lineage. Voordat hij werd aangenomen als Taiji student moest hij deze oefening binnen 90 dagen kunnen “Chin To Toe”. Ook hij is meester in kalligrafie.

Dr.Y.C. Chiang met zijn beroemde “Chin to Toe” oefening

Dr.Y.C. Chiang met zijn beroemde “Chin to Toe” oefening

Dr. Y.C. Chiang met zijn kalligrafie en samen met zijn dochter Erlene

Dr. Y.C. Chiang met zijn kalligrafie en samen met zijn dochter Erlene

Bloemen Terug naar boven

Master Roger Whidden

Master Roger Whidden richtte in 1998 de Whidden’s School of Fitness, Inc. (WSFI) op. WSFI biedt een compleet curriculum in martial arts aan en geeft les aan studenten van alle leeftijden, onder wie ook mensen met lichamelijke of geestelijke beperkingen.

Master Roger Whidden

Roger Whidden beoefent zelf al meer dan 30 jaar martial arts. In 1980 kreeg hij zijn zwarte band in Kempo. Vervolgens ging hij naar YMAA, waar hij Tai Ji leerde van dr. Yang. In 2005 werd hij dr. Yang's eerste Master in martial arts, de hoogst gecertificeerde martial arts leraar.

Master Roger Whidden heeft een Bachelor of Science in bewegings-fysiologie and Masters of Arts in onderwijs en counseling. Hij is befaamd om zijn lesprogramma voor kinderen.

Whidden’s School of Fitness Inc.

Op www.whiddenschool.com kunt u meer informatie vinden. Terug naar boven